Сподели

Недвижими имоти на о-в Крит, Гърция | M-Properties.eu

Търсене на имоти

Тип

    Недвижими имоти на о-в Крит, Гърция | M-Properties.eu

    Остров Крит е най-южният и най-големият остров в Гърция. Неговата брегова линия  е хиляди километри и по брега се поместват многобройни заливчета, пещери и отвесни скали. Този уникален остров се къпе в топлата вода на Средиземно море. Като туристическа дестинация Крит е по-популярен от другите гръцки острови, като за всеки посетител ще се намери забавление, което да съвпада с личните му вкусове. Любителите на слънцето ще се насладят на отлични плажове и уединени заливчета, изпълнени с живот села на морския бряг, затопляни от слънцето 300 дни в годината. Силно развитата инфраструктура на остров Крит, нейните пищни морски курорти и хотели и удивителна природа правят острова тъй популярно място, където много хора купуват имоти. Отделно от зашеметяващите пейзажи, Крит е известен и с богатата си история. Ако вие сте запален по историята, ще имате възможност да посетите многобройни забележителности и паметни места. Най-древната минойска цивилизация в Европа се е появила тук и е положила основите на древногръцката и европейска култури. Множество артефакти са експонирани в Кносос, Феста и Гортина музеи.

     

    Real Estate in Crete

    Крит прилича на миниатюрна вселена, пълна с красота и различни съкровища. Може да ви се стори, че животът ви е твърде кратък, за да  проучите и да откриете всички части на острова. Но ако искате да купите  недвижим имот там, вие ще спечелите магически билет, който ще ви позволи да посещавате Крит отново и отново.

    Крит е 13тата гръцката периферия. Тя е разделена на 4 региона: Ираклион, Ханя, Ретимно и Лассити с административен център Агиос Николаос. Кносос е древната столица. Тук археологически разкопки откриват прекрасен архитектурен ансамбъл, с неговите дворец, множество вили, пътища и колонади. Тъй като дворецът Кносос е тясно свързан с Минос, легендарния цар. Древната цивилизация на о-в Крит също е наречена минойска. Гъркът се заселил тук много по-късно, но той също така почитал Минойската култура с голямо уважение. И може би това е причината, поради която гърците вярвали, че майката на Зевс Гръмовержеца избра една от пещерите на Крит, за да скрие новороденото си бебе от баща му и така Всемогъщият Бог прекарва детството си в Крит.

    Климатът на о-в Крит се счита за един от най-меките и здравословни в Европа. Островът е известен с уникалната си екологична ситуация -най-близката фабрика се намира на няколко стотин мили от остров Крит. Сезонът тук започва края на април и продължава до средата на ноември. Зимата на Крит е кратка и мека, а температурата никога не пада под + 13-18C. И дори в средата на зимата температурата на водата остава около + 16С.

    Имотите на о-в Крит са отдавна открити от феновете на луксозни и изискани ваканции далеч от суматохата на големите градове, наред с древни руини и девствена природа. Морето остава тъй прозрачно и кристално ясно, както и в онези времена, когато олимпийските богове дошли да плуват тук. И местната природа разполага с недокоснати кътчета известни със своите девствени флора и фауна. Цените на вилите и апартаментите тук са не по-високи (а понякога дори много по-ниски), отколкото в континентална Гърция. Всяка част на остров Крит има своите особености по отношение на нейните природни пейзажи и имоти предложени за продажба.

    Ираклион е най-големият регион на о-в Крит. Неговата столица също носи това име. Хераклион също е административен център на острова. В този район има много големи туристически центрове, разположени близо до морския бряг като Khersonissos, Malya, Stalida и Agia Pelagya. Бреговата линия включва множество живописни заливи, както и различни хотели. Това е силен аргумент за закупуване на имот, когато имате намерение да го отдавате под наем. Международното летище Хераклион е голямо и работи със стотици редовни и чартърни полети през цялата година. Множество църкви, датиращи от различни епохи, са оцелели тук, както и елегантни неокласически къщи, украсени с орнаменти в балкански стил. В миналото те са принадлежали на местните заможни семейства. Градът е известен със своите фонтани - наследство от венецианската и турска ера. И световноизвестния Дворец Кносос се намира на няколко километра от Ираклион. Бижуто с пчелен образ, който се превърна в талисман Крит е намерено тук и местните бижутери правят много съвременни копия на това бижу. Цените на имоти на о-в Крит (близо до Ираклион) започват от 1150 евро на квадратен метър.

    Real Estate in Crete

    Региона на Ласити включва Агиос Николаос, Елунда, Истрон, Иероперта и Сития. Ласити се намира в източната част на остров Крит и се характеризира с плодородни долини и просторни плажове. Известният плаж Finikodassos - този, заобиколен с палмови горички - също се намира тук. Всеки човек, който посети тази област мечтае за закупуване на имот тук. Агиос Николаос, административен център на региона, се намира в северната част на залива Mирабело, най-големият залив на остров Крит. Най-модерните морски курорти са разположени тук. Понякога те се наричат "Сен Тропе на Крит". Символът на Агиос Николаос, нейната столица, е езерото Вулиамени. Канал го свързва с морето. Древна легенда разказва, че самата богиня Атина правела бани тук. Ако мислите за закупуване на имот тук, вие ще откриете, че е полезно да знаете, че вие ще трябва да платите най-малко 220 000 евро (или повече) за градска къща или апартамент в Ласити.

    Real Estate in Crete

    Известният Елунда се намира в западната част на залива Мирабела. Остров Спиналонга, с неговите останки от венецианска крепост, се намира в устието на залива. Той е придобил известност по цял свят с написването на бестселъра "Островът", написан от А.Heathlope, добре известна британска писателка. Най-скъпите и комфортни хотели и многобройни кафенета и ресторанти са разположени в Елунда, както и голям брой различни големи и малки магазини. Онези, които предпочитат изисканата и луксозна ваканция със сигурност ще оценят този морски курорт. Времето спира тук... така, че се отпуснете и се насладете на свободното време, което това място предлага. Много знатни и известни личности (включително звезди от шоу бизнеса) купуват недвижими имоти тук или имат своите великолепни вили с басейни, построени в Елунда. Недвижимата собственост в Елунда е изключителна и най-луксозната на о-в Крит и ще отговори на изискванията и на най-взискателните купувачи. Скъпите хотели и ресторанти, голф игрища и яхт-клубове и най-ексклузивните бутици също се намират тук. Цената на имотите в Елунда (къща или вила в Ласитти, Крит) започва от 320 000 евро.

    Real Estate in Crete

     

    Област Ретимно се състои от Ретимно, Панормо, Плакияс, Агия Галини и Бали. Венецианците наричат града Ретиммо и морската търговия е процъфтявала тук в древни времена. Малвасия, известното сладко вино, произведено в съседната долина Малевисио е било изнесен от тук. Винени бъчви пътували из цяла Европа и дори достигнали португалските колонии в Индия. Ретимно предлага прекрасни гледки към планината, удивително красиви плажове, както и автентичната музика на о-в Крит, традиционни селища и луксозни хотели. Това е най-малкият регион на Крит и се намира между Бялата планина и Псилоротис планина. Невероятните панорами на величествените планински вериги правят живота тук така романтичен и мястото толкова специално. В северната част на областта ще намерите прекрасен пясъчен плаж дълъг 16 км. Неговия златен пясък е рядко предимство и никой друг град на о-в Крит не може да се похвали с нещо подобно. Собствениците на недвижими имоти тук са горди защото това е най-дългата плажна ивица на остров Крит. Тук могат да се видят ясни знаци на венециански стил в архитектурата на града. В сърцето на Ретимно ще видите фонтана Римонди датитащ от 17-ти век. Местния Археологически музей, венецианската крепост Фортезза и православния манастир Аркади също заслужават да бъдат посетени. Цените на имотите в Ретимно започват от 1000 евро на квадратен метър.

    Real Estate in Crete

    Област Ханя включва Георгиополис, Курнас, Ханя, Агия Марина, Генари и Палеокора. Това е най-зелената част на остров Крит, защото тук често вали през зимата. "Белите планини", основната планинска верига в региона, са покрити с кипарисови гори, които наподобяват буйната Минойска растителност. В гробището на Ханя ще видите гробовете на руските моряци и офицери от флота убити близо до о-в Крит през 1897-1911. До гробището има паметник обелиск с петолъчка на върха му. Неговата легенда разказва, че 33 руски войници, убити в Крит през Втората световна война, са били погребани и намерили вечен мир тук. Освен с богатата си история, област Ханя е известна и със своя каньон Самария. Този каньон е най-големият в Европа, като всяко лято привлича хиляди туристи. Покупката на имот в Ханя дава добър шанс за живот в непосредствена близост до това невероятно място. Трекинг маршрут през каньона е дълъг 18км. Отправната точка е близо 1250 метра над морското равнище. Пешеходната пътека минава по склона на планината и е защитен с дървени парапети. В самия каньон ще видите няколко древни църкви и реновирани традиционни къщи на бившето село Самария. Разходката ще ви отнеме около 6 часа, но тя определено си заслужава. Разхлаждане в изумрудените води на либийското море и слънчеви бани на плажа с черен пясък ще бъде добра награда за усилията ви. Цените на недвижимите имоти в тази част на Крит започват от 1500 евро на квадратен метър.

    Real Estate in Crete

    Ако мислите за купуване на недвижим имот на един остров, известен със своята уникална история, неговите древни традиции на гостоприемство, както и неговата удивително красива природа, Крит със своите разумни цени е най-добрият избор.

    Подобни статии